mijn naam is Wim Pyl

Even kort over mezelf. Ik ben Wim, eigenaar van Mangata Adventure en wonend in de oudste stad van België. Een kleiner stadje gelegen in een mooie omgeving. Een stad een heel eind verwijderd van zeeën en oceanen, maar toch voel ik me er altijd heel erg door aangetrokken. Ik voel me thuis zowel op als in het water. Een citytrip naar Griekenland heeft mijn leven een plotse onverwachte wending en meer betekenis gegeven. Wanneer Evi, zo heet mijn vriendin, en ik wilden gaan snorkelen aan het lokale strand was ik erg geshockeerd. Er lag een massa aan plastic afval. Het was niet veel later dat ik SUP leerde kennen en het leek wel de perfecte tool voor een uitdaging. Samen met Jan Moermans werd mijn grootste avontuur tot nu een feit. Een peddeltocht van 5 dagen doorheen heel Vlaanderen terwijl we het afval dat we tegen kwamen opruimden. Het bleek een perfect scenario te zijn om mensen bewust te maken van het vele afval en hen te inspireren om zelf actie te ondernemen.


Via avontuur probeer ik de mensen bewust ervan te maken dat singleuse plastic een groot probleem is. Enkele initiatieven tot meer bewustwording waren onder andere de 5-dagen - 240km tocht door Vlaanderen, een 24 urenpeddeltocht, racen als een plastic monster in Parijs.


De passie voor SUP groeide en dus startte ik Mangata Adventure. Mijn missie? Via avontuur mensen bewust maken van het mooie dat de natuur rondom ons te bieden heeft. En beetje bij beetje worden we allemaal ambassadeurs.

Huidig Project: Hoge Alpenmeren Plasticvrij?

Eind mei onderneem ik een tocht naar de majestueuze Hoge Alpenmeren boven de boomgrens.In de Alpen is dat ongeveer 2500m. Mijn doel? Het in kaart brengen van de impact van plasticvervuiling op deze prachtige locaties.


Samen met een team zullen we monsters van het water verzamelen en testen op microplastics. Onze bevindingen zullen helpen bij het begrijpen van de omvang van dit probleem, maar ook bij het ontwikkelen van oplossingen om deze kwetsbare meren te beschermen.


De reis zal 10x positief zijn qua CO2-uitstoot.


De foto geeft een stukje van onze trip prijs.
voorgaande acties/projecten

5daagse SUPtocht van Hasselt naar Nieuwpoort

2017-2022

2 keer deden we onze tocht van Hasselt naar Nieuwpoort al. En 2 keer haalden we massaal veel afval uit het water. 


In de media:

Drie Limburgse vrienden suppen van Hasselt naar Nieuwpoort om afval in kaart te brengen | VRT NWS: nieuws (2022)

Een terugblik op de Watertrek SUP expeditie op Sup Passion.com (sup-passion.com) (2022)


Plastic Snake

2022

We maakten een slang van meer dan 400 PET-flessen die we verzamelden uit onze Vlaamse wateren. 


24urenpeddeltocht

2018

In de media:

Vrienden peddelen 24 uur voor goed doel: "Graag minder plastic in zee" | Bredene | hln.be

Tongenaren peddelen 98 kilometer in 24 uur uit protest tegen afval: “We moesten soms op plastic varen” (Tongeren) | Het Belang van Limburg (hbvl.be)


Plastic Monster

2017

Racen als Plastic Monster tijdens een SUP race in Parijs. Geloof me, ademen is niet ideaal in een pak als dit :).

In de media:

Public Speaker

Met een unieke mix van verhalen, avonturen en motivatie neem ik je mee op reis. Ik laat je de kracht zien van avontuur, de impact van actie en het belang van het omarmen van uitdagingen.


Onderwerpen waarover ik kan spreken

  • kracht van avontuur
  • impact creëren
  • als oceaan ambassadeur / advocaat
  • uitdagingen aangaan
  • ervaringen delen

Contacteer mij voor samenwerkingen